workshops & excursies

 

 

Contact

Workshops bij Franco Inn

Of je nu al in Gambia op rondreis bent of dat je bij ons in Franco Inn verblijft neem vooral de tijd om aan onze leuke workshops deel te nemen. Deze organiseren wij samen met de lokale bevolking en zijn altijd leuk en leerzaam!

Boek je vanuit Gambia of Senegal, neem dan minimaal 48 uur van te voren contact met ons op. Boek je vanuit een ander land neem dan minimaal een week voor aanvang contact met ons op. Volgens afspraak word de door jou gekozen workshop of activiteit voor je geregeld. Je betaald ter plekke.

De workshops en activiteiten zijn los van elkaar te boeken en ook uitstekend te combineren met een verblijf. Ook vanuit een verblijf in een hotel kunt u workshops en activiteiten boeken.

Workshops & excursies

Djembe workshop

 

De djembé is oorspronkelijk een west-Afrikaans slaginstrument dat zittend of staand met de handen wordt bespeeld. De workshop word gegeven door een professionele djembé speler, die je leert hoe met dit instrument om te gaan of je nieuwe ritmes aanleert. Je neemt deel aan een van de meest belangrijke culturele activiteiten van Gambia.

Duur: 2 uur

Kosten:  € 12,50 p.p

Op afspraak gedurende het hele jaar

Zand-schilderen

 

Tijdens deze workshop leer je eigen handgemaakte schilderijtje maken op hout. Dit is een kunstvorm waarin je afbeeldingen maakt met het gebruik van lijm en verschillende kleuren zand met een lokale kunstenaar. Uiteraard mag je het door jou gemaakte kunstwerk mee naar huis nemen.

Duur: 3-5 uur

Kosten:  € 30,- p.p inclusief materiaal

Op afspraak gedurende het hele jaar.

Afrikaanse dans en/of djembe spelen 

Deze workshop wordt gegeven op het strand van Tanji door een aantal professionele muzikanten en/of dansers die je leren djembé spelen en /of Afrikaans dansen. Tijdens de les kun je een verfrissende duik nemen in de Atlantische Oceaan.

Duur: 3 uur

Kosten:  € 30,- p.p.

Op afspraak gedurende het hele jaar.

Afrikaanse dans
 

Dans is een onderdeel van het Gambiaanse leven. Op veel plekken hoor je de djembé klanken en zie je de traditionele dans die hier bij hoort. Op feesten word veel gedanst. Het is ook een uiting van blijdschap. We leren je graag de Afrikaanse dansbewegingen.

Duur: 2 uur

Kosten:  € 12,50 p.p

Op afspraak gedurende het hele jaar.

Batikken

 

Batikken is een manier om geweven stof met verf van een decoratie te voorzien. Gebatikte stoffen worden meestal verwerkt tot kleding, maar kunnen ook toegepast worden in het interieur. De stof wordt hierna in het verfbad gedoopt. De patronen ontstaan omdat de verf zich op de geknoopte of samengebonden delen niet kan hechten. De workshop wordt gegeven door een lokale medewerkster die veel ervaring heeft met batik.

Duur: 4-6 uur

Kosten:  € 30,- p.p

Op afspraak gedurende het hele jaar.

 

Voorlichting traditionele medicijnen

Tot de 19eeeuw bestonden vrijwel alle geneesmiddelen uit delen van planten, struiken, bomen, vruchten en wortels. Kennis van de werking van kruiden en planten als geneesmiddel is dan ook van belang. Je krijgt voorlichting en uitleg van een lokale medewerker die heeft gestudeerd voor arts en veel kennis heeft meegekregen van zijn vader die onderzoek heeft gedaan naar de geneeskrachtige werking van de natuur in vele Afrikaanse landen. De activiteit vind plaats in Tanji.

Duur: 3 uur

Kosten:  € 17.50 p.p

Op afspraak gedurende het hele jaar, op zaterdag om 14.00

 

Bezoek Mandinka compound

Je bezoekt de compound van Ousman Ceesay en zijn familie. Ousman is getrouwd en heeft 4 kinderen. Toen hij twaalf jaar oud was is hij een opleiding gaan volgen voor timmerman. NU geeft hij timmerles aan 6 kansarme jongens uit het dorp Tanji. Ousman laat op zijn compound zien hoe de Mandinkastam leeft en overleeft.

De activiteit vindt plaats in Tanji.

Duur: 1 uur

Kosten:  € 10,- p.p

Op afspraak gedurende het hele jaar, met een voorkeur voor het weekend.

Traditionele avond

 

Franco inn heeft zijn eigen band en dansers. Ze trainen veel in het Skill Centre en in de avond gebeuren er de mooiste dingen rondom het kampvuur. Voor onze gasten zijn deze avonden gratis en komt de band aan het einde van de avond langs met een mandje waar je vrijwillig een bijdrage in mag doen. Voor mensen  van buitenaf vragen we D100 om deze speciale avonden bij te wonen.

Geniet van de traditionele dans en muziek.

Bezoek Fula compound

 

Je bezoekt de familie compound van Gibba Jallow. Gibba komt uit het binnenland en is tuinman en boer. Hij verblijft sinds 15 jaar in Tanji. Hij is getrouwd en heeft 7 kinderen. Hij verbouwt tomaten en paprika’s en heeft een paar geiten zodat zijn kinderen melk kunnen drinken. Gibba laat op zijn compound zien hoe de Fula stam leeft en overleeft. Fula’s zijn het grootste nomadenvolk van West-Afrika en leven traditioneel met geiten , schapen en koeien. De activiteit vindt plaats in Tanji.

Duur: 1 uur

Kosten:  € 10,- p.p

Op afspraak gedurende de ochtend tot 13.00 het hele jaar.

 

Crocodile pool Katchikally

In Bakau ligt volgens de bewoners een heilzame waterplas. Als onvruchtbare vrouwen zich baden in dit water, zouden zijn vruchtbaar worden. Een bizarre bijkomstigheid zijn de ongeveer 100 krokodillen die er leven. Vreemd genoeg lijken deze redelijk tamme beesten de voorkeur aan vis te geven in plaats van rood vlees.

Bezoek de crocodile pool met een van onze gidsen;

Kosten: €30 per auto max 4 personen.
(exclusief entree park).

 

 

Banjul of Serekunda markt

Deze drukbezochte markten zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Alles kan je er vinden van kleding, schoenen, sieraden, eten, kunst, prachtige stoffen en nog veel meer. Je kan hier makkelijk een hele dag rondlopen.

Bezoek de markt met een van onze gidsen:

Banjul, kosten: € 37 per auto max 4 personen.

Serekunda, kosten: € 30 per auto max 4 personen.

Brikama kunstmarkt

 

De mooiste kunstwerken worden hier gemaakt. Recht voor je neus kun je de kunstenaars aan het werk zien en in hun winkel hangen de mooiste kunstvoorwerpen die handgemaakt zijn. Djembé s, schilderijen, Afrikaanse maskers, sieraden, beelden, handgemaakte schoenen, kleding, kleden, van alles kom je er tegen.

Bezoek deze markt met ons:

Prijzen inclusief vervoer.

Kosten: € 35 per auto max 4 personen.

Sanyang strand

Paradise beach, een van de mooiste stranden van Gambia. Je kan hier lekker relaxen op een strandstoel onder de parasol. Lekker eten en drinken en regelmatig kan je hier genieten van worstelwedstrijden en muzikale optredens die op het strand plaatsvinden.

Laat je wegbrengen door ons:

Kosten: € 35 per auto max 4 personen.

Batakunko paradise beach

: Een paar kilometer van Tanji af vind je dit prachtige rustige strand. Geniet van de rust en de prachtige omgeving. Hier kan je helemaal tot rust komen. Ook kan je hier lekker eten en drinken bestellen.        

Laat je wegbrengen door ons;

Kosten: €15 per auto max 4 personen.

 

Slangen-boerderij Kartong

Geniet van een rondleiding door dit park met reptielen en leer meer over de inheemse soorten die leven in Gambia en Senegal. Als je durft, mag je ze vasthouden.

Bezoek deze plek met ons:

Kosten: € 40 exclusief entree. Per auto max 4 personen.

Tanji visafslag

 

Het bekende vissersdorp Tanji, waar aan het einde van de middag en in de ochtend alle vissers aan land komen met hun buit van de dag of nacht. Vrouwen maken de vissen schoon en verkopen deze ter plekke. Het is een drukte van jewelste en zeer de moeite waar om te bezoeken.

Bezoek deze plek met ons:

Kosten: € 10 per auto max 4 personen.

Tanji village museum

 Dit museum is in 1997 opgericht. Het is het eerste privé museum in Gambia dat veel vertelt over de geschiedenis van het land. Je kan hier verschillende oude ambachten zien en hoe de mensen traditioneel leven in het binnenland.

Bezoek deze plek met ons:

Kosten: €12 per auto max 4 personen. Exclusief entree.

Fathala park

Het Fathala wild park ligt enkele kilometers over de grens in Senegal. Je kunt er een safari doen van ongeveer 2 uur. In dit park kun je zebra’s, leeuwen, neushoorns, giraffen en andere inheemse diersoorten tegenkomen. Ook is er een mogelijkheid om met leeuwen te wandelen.

Bezoek deze plek met ons:

Kosten:
Vanaf 2 personen € 150,- p.p inclusief entree, exclusief leeuwenwandeling

 

Dierenmarkt

Ongelooflijk veel geiten, schapen, paarden, koeien en/of ezels kun je hier zien. Iedereen wil graag de beste prijs en onderhandelen is dan ook een vast onderdeel.

Bezoek deze plek met ons:

Kosten: € 30 per auto max 4 personen.

Apenpark

 

Ook bekend als Bijilo forest park, gelegen in Kololi. Het is een prachtig bos waar je de aapjes zal spotten. Ze durven erg dichtbij te komen. In het park heb je de mogelijkheid om pinda’s te kopen waarmee je de aapjes blij  kan maken. Ze komen ze zo uit je hand opeten.

Bezoek deze plek met ons:

Kosten: € 20 per auto max 4 personen. Exclusief entree park.

Vogels spotten Tanji vogel reservaat

In Gambia is het vogelgeluk nooit ver weg. Er komen meer dan 500 verschillende vogels voor. Vele inheemse soorten maar ook trekvogels. Gambia is niet voor niks een gewilde vogelreis bestemming. In Tanji ligt een vogelreservaat, waar je rond wordt geleid door een gids die er oog voor heeft om de prachtigste, zeldzaamste vogels te spotten.

Bezoek deze plek met ons!

Kosten: € 60,- p.p inclusief vogelgids (halve dag)

Reis naar het binnenland

Reis mee naar het binnenland en ontdek het authentieke Gambia. Een autoreis van zo’n 5 a 6 uur en je staat middenin Kuntaur. De autoreis op zich is al indrukwekkend en een avontuur. Geniet van de prachtige natuur!

 

Twee dagen

Dag 1:  Om 8.00 vertrek in TanjiIn zo’n 5 a 6 uur rijd je deze 280 kilometer naar het binnenland. In Farafenni rijd je over de nieuwe brug Bambatenda naar Kauro en dan door naar Kuntaur. Hier kom je aan bij de lodge waar je zal overnachten. Deze lodge met basic voorzieningen ligt pal aan de Gambiarivier. Hier geniet je van een lunch. Daarna maak je een boottrip over de Gambiarivier door de prachtige mangroves. Je vaart naar Baboon Island waar je de chimpansees kan zien. Met een beetje geluk spot je de krokodillen en nijlpaarden. Eind van de middag kom je weer terug in de lodge, waar je kan genieten van een avondmaaltijd en de avond kan relaxen en genieten van de prachtige omgeving.

Dag 28.00 ontbijt. Daarna vertrek je naar Wassu en bezoek je de stonecircels. Vanuit hier bezoek je een traditioneel (Fula) huttendorp, daarna steken we over met de ferry van Lamin Koteh naar Goergetown ,,hier genieten we van een lunch en bezoeken we het slavenhuis. We rijden na deze indrukwekkende dag terug naar Tanji.

 Kosten:
1 persoon  € 275,-
2 personen  € 250,- p.p. 
3 personen € 225,- p.p.
4 personen of meer €200.- p.p.

 Inclusief: vervoer, begeleiding, overnachting, entree gelden, oversteek burg, oversteek ferry, boottrip naar Baboon Island.

Exclusief: drinken, eten en persoonlijke uitgaven

Drie dagen

Dag 1: om 8.00 vertrek je vanuit Tanji naar Georgetown. Hier bezoek je het slavenhuis en heb je lunch tijd, daarna steek je met de ferry de rivier over naar Lamin Kotoh, hier bezoek je een (Fula) huttendorp. Hierna rijd je door naar Kuntaur, waar je in de lodge aankomt en waar je zal overnachten. Je kan hier genieten van een avondmaaltijd in de avond relaxen en genieten van de omgeving.

 Dag 2: om 8.00 Onbijt, we rijden naar Wassu en bezoeken de Stone-Circels. We rijden naar Jakaba waar je een school kan bezoeken. Voor de lunch rijden we terug naar de lodge, na de lunch ga je op boottrip naar Baboon Island. Eind van de middag ben je weer terug in de lodge waar we dineren en relaxen in de avond.

Dag 3: om 8.00 ontbijt, je bezoekt James Island, Hierna rijden we naar Barra waar je oversteekt met de ferry naar Banjul, Vanuit Banjul rijden we door naar Tanji.

 Kosten:
1 persoon € 275,-
2 personen € 250 p.p.
3 personen € 225,- p.p.
4 personen of meer €200,- p.p.

 Inclusief: vervoer, begeleiding, overnachting, entree gelden, oversteek burg, oversteek ferry, boottrip naar Baboon Island.

Exclusief: drinken, eten en persoonlijke uitgaven.

 

City trips

Er is veel te zien en te doen in Gambia, we bieden daarom ook verschillende citytrips aan. Hierbij zie je in 1 dag veel van al het moois wat Gambia te bieden heeft.  

Monkeypark, Crocodile pool, lunch Fast Ali, Brikama craft market, Tanji visafslag. 

Tanji visafslag, Nationaal park Abuko, Lunch Lamin lodge en boottrip door de mangroves, bezoek dierenmarkt. 

Tanji museum, Slangenboerderij, Brikama kunstmarkt, Lunch Brikama, Serekunda markt. 

Schoolbezoek, Tanji visafslag, Tanji museum, Lunch Ocean Lounge, Slangen boerderij. 

Monkeypark, Crocodile pool, lunch Banjul, Banjul markt.

 Kosten 1 personen € 65,-

                2 personen of meer € 50,- p.p

 inclusief vervoer, entree gelden.

exclusief lunch en drankjes, andere uitgaven.